Vegaanitkin voivat syödä maitohappobakteereita

Tiesitkö, että monissa maitohappobakteereissa ei nimestä huolimatta ole lainkaan maitoa?

Moni vegaani pohtii, voiko syödä maitohappobakteereita, sillä nimi on vähintäänkin harhaanjohtava. Monet maitohappobakteerivalmisteet ovat kuitenkin täysin maidottomia.

Itse asiassa useimmat vegaanista ruokavaliota noudattavat voisivat hyvinkin hyötyä maitohappobakteereista.

Listasimme tähän neljä syytä, miksi vegaaninkin kannattaisi syödä maitohappobakteereita:

1. Monen vatsa ei pidä vegaanisista proteiinilähteistä, kuten palkokasveista ja soijasta. Jos siis kärsit vatsavaivoista, kuten turvotuksesta, ummetuksesta tai ilmavaivoista, voi maitohappobakteereista olla hyötyä, sillä ne tukevat vatsan ja suoliston normaalia toimintaa.

2. Eri maitohappobakteerikannat ovat monella tavoin hyödyllisiä suoliston terveydelle. Suoliston bakteerikanta on tärkeä osa elimistön puolustusjärjestelmää: kun limakalvot ovat täynnä hyviä bakteereja, ne estävät haitallisia kantoja kiinnittymästä suolistoon.

3. Koska suolisto on hyvin keskeinen elin, jonka kunto ja toiminta vaikuttaa suuresti moniin muihin elimiin ja elinjärjestelmiin, suoliston terveydestä huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Suoliston häiriötilat tulisikin ottaa vakavasti, etenkin jos ne jatkuvat pidempään.

4. Jos päivittäisessä ruokavaliossasi ei ole luontaisia maitohappobakteereiden lähteitä, kuten hapankaalia, muita hapanvihanneksia, jogurttia, misoa, kombuchaa ja tempeä, olisi syytä turvata maitohappobakteereiden saanti kapseleiden muodossa.

6 vastausta

  1. Olen syönyt pari vuotta vegaanisesti ja en voisi tehdä sitä ilman maitohappobakteeria. Kun aloitin vegaaniruokavalion niin vatsa ei vain suostunut toimimaan normaalisti… turvotusta, kaasuja jne. Maitohappobakteerit olivat pelastus, sillä nyt vatsa toimii niin kuin pitää

    1. Hei Liisa! On hyvin normaalia, että siirtyminen vegaaniseen ruokavalioon aiheuttaa ongelmia vatsan kanssa. Onneksi löysit maitohappobakteerin, sillä se on tosiaan hyvä tuki muutokseen.

  2. Täytyy jättää kiitos ihan näin kommenttina, sillä en todellakaan tiennyt tätä. Luulin, että maitohappobakteerissa on nimensä mukaisesti maitoa ja siksi olen vältellyt sitä vähän kuin automaattisesti. Ja luule, että siitä voisi olla apua vatsalleni, kun kärsin jatkuvasta pöhötyksestä.

    1. Hei Anna! Monissa maitohappobakteereissa ei ole lainkaan maitoa. Meidän tuotteessa sitä ei missään nimessä haluttu mukaan. Ja siksi se tosiaan sopii myös vegaaneille oikein hyvin. Itseasiassa suosittelisin sitä erityisesti juuri vegaaneille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.