Kahden alle kouluikäisen lapsen äiti kirjoittaa blogiin mietteitä hyvinvoinnista ja elämästä yleensä.

Moni kärsii talviaikaan kuivasta ihosta, ja kirjoitinkin jo aikaisemmin pitkän listan vinkkejä kuivan ihon hoitamiseen.Tiedän kuitenkin, kuinka ikävää kuivan ihon kanssa eläminen voi olla, joten haluan jakaa kaikki konstit ihon hyvinvoinnin parantamiseen ja kuivan ihon hoitamiseen.

Kotona tehtävät ja kaapista löytyvistä aineksista hetkessä valmistuvat kuorinnat ovat sanalla sanoen herkullisia. Oma suosikkini on tällä hetkellä ihanan kosteuttava ja ihon silkinpehmeäksi jättävä kahvikuorinta. Sen lisäksi että kuorinta kosteuttaa ihon pinnan tehokkaasti, kahvin sisältämä kofeiini kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa ja kahvinpurut hierovat sokerin kanssa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon mennessään.

Kahden lapsen äitinä pitkiin ihonhoitotuokioihin ei aina ole aikaa, mutta tällä nopealla ja helpolla kahvikuorinnalla saan muutamassa minuutissa ihoni voimaan paremmin.

Näin teet helpon, kosteuttavan kahvikuorinnan:

Tuoretta ja käyttämätöntä jauhettua kahvia 2–3 rkl

Kidesokeria 1–2 rkl

Kookosöljyä 1–2 rkl

E-vitamiinia 1 tl

Risiiniöljyä 1 tl

(Jos kotoa ei löydy E-vitamiini ja risiiniöljyä, voit korvata ne esimerkiksi manteliöljyllä.)

Tee aineksista sopivan notkea mössö, joka ei ole liian juoksevaa eikä liian kiinteää, ja levitä suihkussa märälle iholle pyörivin ja hierovin liikkein. Käy läpi koko iho ja huuhtele lopuksi. Jos iho ei ole kovin taipuvainen kuivuuteen, saattaa kosteusvoiteen levitys olla turha kuorinnan jälkeen, sen verran kosteutetuksi ihon jää. Kahvikuorinta jättää iholle myös kevyesti päivettyneen sävyn ja asiaankuuluvan kahvin ja kookoksen tuoksun. Jos kahvin tuoksu iholla suihkun jälkeen ei houkuta, kannattaa iho pestä vielä kuorinnan jälkeen suihkugeelillä. Tämä vaihe tosin vie iholta kuorinnan sisältämien öljyjen jättämän kosteuden mukanaan.

Reseptin määrä riittää itselläni yleensä muutamaan kuorintakertaan ja säilytänkin kuorintaa käyttökertojen välillä jääkaapissa. Kuorinta ei ime itseensä jääkaapista hajuja kunhan muistaa tuorekelmuttaa astian tiiviisti. Jääkaapista otettaessa kuorinnan öljyt ovat jähmettyneet, joten kuorinta-astia kannattaa muistaa ottaa huoneenlämpöön lämpenemään hetkeksi ennen suihkuun suuntaamista.