Keväällä ihoa on hyvä alkaa valmistella ja herätellä kesää varten. Muuttuvat sääolosuhteet asettavat haasteita myös iholle ja moni kokeekin, että iho kaipaa keväällä talven jäljiltä erityisen paljon huomiota ja huolenpitoa.

Nappaa tästä neljä vinkkiä, joiden avulla saat kauniin ja hehkuvan ihon kesäksi:

1. Hoida ihoasi ravinnon avulla suosimalla tuoreita raaka-aineita ja vain vähän muokattuja elintarvikkeita sekä hellävaraisia kypsennysmenetelmiä, kuten höyryttämistä. Sisällytä ruokavalioosi paljon värejä eli erilaisia vihanneksia, marjoja ja hedelmiä, sillä niitä sisältävä ruokavalio takaa runsaan ravintoaineiden saannin.

2. Jos iholla on ongelmia, kuten atopiaa, aknea tai psoriasista, kiinnitä erityistä huomiota ruuan laadun lisäksi suoliston kuntoon. Monet iho-oireet juontavat usein juurensa suolistoon: kaikki suolistolle hyväksi oleva siten epäsuorasti hyväksi myös iholle. Etenkin kuidut (täysjyväviljoista, kasviksista ja kuitulisistä) ovat erityisen tärkeitä.

3. Kosteuta ihoa huolellisesti, sillä Suomessa ilmasto on kuivaa toukokuulle saakka. Parhaat ihonhoitotuotteet keväälle ovatkin laadukkaat ja luonnonkosmetiikkalaatuiset kasvovedet, seerumit ja kosteusvoiteet: imeytä kasvovettä ihoon useita kerroksia painelemalla se kasvoille käsin ja valitse keväällä hyaluronihappoa sisältävä kosteuttava seerumi.

4. Huolehdi ihosta sisäisesti myös syömällä täysjyväviljoja, siemeniä ja vähärasvaista lihaa, joista saat sinkkiä. Riittävä D-vitamiinin saanti on myös avainasemassa ihon hyvinvointia parantaessa, sillä se ehkäisee ihon tulehduksia lisäämällä katelisidiinin tuotantoa. Sisällytä siis ruokavalioosi laadukas D-vitamiinivalmiste.